Raikas sitruunapiirakka tuo sopivaa kirpeyttä ja raikkautta keväseen sekä kesän odotukseen. Piirakassa yhdistyvät raikas sitruuna ja makea marenki, mikä luo ainutlaatuisen makuelämyksen. Tämä helppo piirakkaresepti kannattaa ottaa hyvään talteen yllätysvieraiden tai makeanhimon varalle!
Ainekset:
½ pkt (200g) kauramuro- tai murotaikinaa, pakaste
Kiisseli
2 sitruunaa
3 dl vettä
3 kananmunan keltuaista
1 ½ dl sokeria
20g maissitärkkelystä
Marenki
3 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
½ dl tomusokeria
Muuta:
6 annosta
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 45 minuuttia
Tarvikkeet: kaulin, kattila, sekoitin, kulho, piirasvuoka (n. 20 cm, reunan korkeus 4 cm), vispilä tai sähkövatkain
- Vuoraa 20-22 cm:n piirasvuoka ohueksi kaulitulla murotaikinalla tai painele taikina vuokaan. Raasta sitruunoiden keltainen kuoriosa ja purista mehut.
- Pane kiisselin aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna poreilla muutamia kertoja. Jäähdytä.
3. Kaada kiisseli taikinan päälle vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
4. Vatkaa valkuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Peitä piiras pehmeästi aaltoilevalla valkuaisvaahdolla.
6. Pane piiras 225 asteiseen uuniin ja anna olla kunnes marenkipinta on saanut kauniin värin. Marenki ruskistuu nopeasti, seuraa tilannetta koko ajan.
7. Tarjoa jäähdytetty piiras mansikoiden ja kahvin kanssa.