Listasin tähän artikkeliin muutaman kasviruokasuosikkini, jotka ovat helppoja ja nopeita tehdä. Kokeile sinäkin!
Avokadopasta
Ainesosat neljälle:
- 2 avokadoa
- ½ chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 lime
- ruukku tuoretta basilikaa
- 30g pecorino-juustoa
- 30g parmesan-juustoa
- mustapippuria ja suolaa
- oliiviöljyä
- 500g-600g spagettia
- 1dl pastan keitinvettä
- Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä. Säästä keitinvettä noin 2 dl.
- Pilko avokadot, chili, valkosipuli ja basilika isoon kulhoon.
- Purista joukkoon limen mehu.
- Lisää juustot sekä mausteet ja oliiviöljy.
- Lisää lopuksi pasta ja talteen otettu keitinvesi.
- Sekoita ja herkuttele!
Uunifetapasta
Ainesosat kahdelle:
- 250 g pastaa
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 punainen chili
- 1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja
- 1-2 valkosipulinkynttä
- pippuria
- ripaus suolaa
- tuoretta basilikaa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Keitä pasta suolavedessä.
- Kaada huuhdellut tomaatit uunivuokaan ja lisää kokonainen fetapala keskelle vuokaa.
- Lisää tomaattien ja fetapalan päälle runsaasti oliiviöljyä, pilkottu chili, valkosipulinkynnet kokonaisina sekä ripottele päälle pippuria ja suolaa.
- Paista uunin keskitasolla 15 minuttia.
- Nosta lämpötila 225 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Paista ruokaa uunin ylätasolla vielä 10 minuuttia.
- Kun tomaatit ovat ruskistuneet, ota vuoka pois uunista, sekoita sulanut feta tomaattien joukkoon ja murskaa valkosipulit.
- Lisää lopuksi pasta ja sekoita huolellisesti.
- Tarjoile basilikan kanssa ja nauti!
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/03f491b9-122c-4e47-944f-15e52867274a
Paistettu vegaaninen tomaattikeitto
ainesosat:
- 8-10 keskikokoista tomaattia
- 2 isoa punaista paprikaa
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- 2 dl kookoskermaa tai ruokakermaa
- 1 tl paprikaa
- 0,5 tl chiliä tai cayennepippuria
- 5 rkl oliiviöljyä
- 8 dl kasvislientä
- 2-3 tl balsamiviinietikkaa
- 3 oksaa tuoretta timjamia
- 4 tuoretta basilikan lehteä tai kuivattua basilikaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
- Pilko tomaatit, sipuli, valkosipuli, timjami ja punaiset paprikat. Laita pilkotut kasvikset voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle oliviiöljyä, suolaa ja pippuria.
- Laita uuniin 40-50 minuutiksi. Mitä pidempi paahtoaika, sitä maukkaammat kasvikset.
- Ota iso kattila ja lisää siihen kasvisliemi, paahdetut kasvikset ja mausteet sekä balsamiviinietikka. Kiehauta ja anna hautua matalassa lämpötilassa 8-12 min.
- Soseuta keitto. Jos sinulla on sauvasekoitin, voit soseuttaa keiton haudutuksen jälkeen. Jos sinulla on tehosekoitin, keiton pitää jäähtyä, ennen kuin sen voi kaataa sekoittimeen.
- Soseutuksen jälkeen kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kookoskerma tai ruokakerma, sekoita ja kiehauta.
- Maista ja lisää tarvittaessa maun mukaan mausteita. Tarjoile keitto paahdetun juustoleivän kera.
Halloumicouscousbowl
ainesosat:
– oman maun mukaan:
- tuoretta pinaattia
- tomaattia
- paprikaa
- sipulia
- couscousia
- halloumia
- oliiviöljyä
- persiljaa
- tuoretta basilikaa
- pippuria
- Kiehauta suolavesi kattilassa ja lisää joukkoon couscous, anna vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.
- Paista tomaatit, paprika ja sipuli öljyn kanssa. Mausta oman maun mukaan. (Itse lisäsin pippuria, suolaa ja chiliä.)
- Paista halloumi kullanruskeaksi oliiviöljyssä.
- Kokoa ainekset kulhoon ja lisää joukkoon tuoretta pinaattia, oliviiöljyä, persiljaa, basilikaa ja pippuria.