- Aloita haku ajoissa! Tämä on vanhempien lempparivinkki, josta aletaan muistuttelemaan jo marraskuussa. Aloita haku vuoden alussa, sillä toukokuussa on jo myöhäistä.
- Hae töitä useasta eri paikasta. Ei ole mitään haittaa, jos lähetät kymmeneen eri paikkaan hakemuksen. Vain yhden hakemuksen lähettäneet jäävät usein ilman kesätyöpaikkaa.
- Erotu joukosta, ole oma itsesi. Älä tee hakemuksestasi sellaista, jonka oletat työnantajan haluavan, sillä silloin jokainen hakemus on kopio toisistaan.
- Kysy kesätyöpaikkaa paikan päältä. Kysyessäsi paikan päältä vaikutat rohkealta ja motivoituneelta ja jäät työnantajan mieleen. Ota CV:si mukaan!
- Tarkista hakemuksesi kieli! Huolimattomuus kertoo työnantajalle, ettet ollut tarpeeksi motivoitunut edes korjaamaan kielivirheitäsi.
- Soita hakemuksesi perään. Jos lähetät sähköpostihakemuksen tai olet käynyt aikaisemmin paikan päällä, on hyvä soittaa yritykseen ja kysyä lisäkysymyksiä, jotta työnantaja nostaa hakemuksesi esiin ja perehtyy siihen.
- Älä pelkää, että sinulla on liian vähän työkokemusta? Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi ollenkaan työkokemusta. Moni yritys ei edellytä aikaisempaa kokemusta. Hakemukseen kannattaa silti kirjoittaa esimerkiksi harrastuksissa, kouluprojekteissa tai luottamustehtävissä opittuja taitoja. Nämä kertovat työnantajalle aktiivisuudestasi. Esimerkiksi Hyve-lehden toimitukseen kuuluminen näyttää hyvältä CV:ssä.
- Valmistaudu haastatteluun. Perehdy yritykseen ja osoita se haastattelussa. Silloin haastattelija huomaa, että olet motivoitunut.
- Esitä kysymyksiä. Ne osoittavat kiinnostuksesi.
- Älä piilota innokkuuttasi olemalla vakava ja “aikuismainen”. Aito ja innostunut hakija jää työnantajan mieleen.
Onnea työnhakuun!