[stextbox id=”tietolaatikko” caption=”Deadpool”]
Ohjaus: Tim Miller
Käsikirjoitus: Paul Wernick, Rhett Reese
Tuottajat: Simon Kinberg, Ryan Reynolds, Lauren Shuler Donner
Pääosat: Ryan Reynolds, Ed Skrein, Morena Baccarin
Säveltäjä: Tom Holkenborg
Kuvaaja: Ken Seng
Leikkaaja: Julian Clarke
Valmistusmaat: Kanada, Yhdysvallat
Budjetti: 58 000 000$
Ikäraja: 16
Kesto: 108 minuuttia
Ensi-ilta: 12.helmikuuta.2016
[/stextbox]
Wade Wilson eli Deadpool on Marvelin luoma antisankari, joka teki ensimmäisen esiintymisensä helmikuussa 1991. Sen jälkeen hahmo on esiintynyt monessa eri sarjakuvassa vuosien varrella. Olikin jo aika, että Marvelin suulas palkkamurhaaja saa oman elokuvansa. Deadpoolin elokuva sai ensi-iltansa 12. helmikuuta 2016.
Elokuva kertoo Deadpoolin syntytarinan, kuten X-men elokuvasarjan edeltäjä kertoi toisen Marvel hahmon Wolverinen syntytarinan. Juonessa huomaa tietyllä tavalla supersankarielokuvien perinteisen juonen. Pienet taistelukohtaukset johtavat suureen lopetus taisteluun, johon elokuva päättyy. Sankarilla on rakastettu, jonka elokuvan pahis nappaa, ja tyttö pitää tietenkin pelastaa. Toisaalta yleensä supersankareilla ei ole mielessä verikosto pahista kohtaan.
Deadpool on täynnä koomisia toimintakohtauksia ja välillä hieman liioiteltuakin väkivaltaa. Tappelemisen aikana Deadpool laukoo suoraan yleisölle suunnattuja härskejä vitsejä. Taisteluissa ja elokuvassa muutenkin virtaa veri huomattavissa määrin, varsinkin kun päähenkilö päättää leikata oman kätensä irti. Deadpool onkin jo sarjakuvana tullut tunnetuksi niin sanotun neljännen seinän rikkomisesta.
Ryan Reynolds sopii hienosti Deadpoolin rooliin. Mies vetää roolinsa erinomaisesti. Se onkin hyvä, sillä koko elokuvan koomisuus perustuu Reynoldsin hahmon persoonaan. Tämän lisäksi Reynolds on myös suuri osa elokuvan toteutumista sen ehkä suurimpana kannattajana. Toinen melko juonen kannalta keskeinen hahmo on Morena Baccarinin esittämä Vanessa Carlysle. Kuten lähes kaikissa supersankarielokuvissa on sankarilla nainen, joka pitää jossakin vaiheessa elokuvaa pelastaa. Vanessa on juuri tämä hahmo. Toisaalta Deadpool taitaa olla ainoa elokuva, jossa kyseinen hahmo on prostituoitu. Baccarinin hahmo, kuten muutkin elokuvan hahmot, ovat lähinnä karikatyyrejä. Elokuvassa on mukana myös muutama X-men-hahmo, mutta X-men-sarja ei vaikuta elokuvan juoneen onneksi kovinkaan paljon.
Deadpool ei kuitenkaan sovi kaikille. Elokuvan voi tulkita helpostikin seksistiseksi ja liian väkivaltaiseksi. Huumori ei myöskään välttämättä sovi niin sanotulle sivistyneelle mielelle. Liian tiukkapipoiselle henkilölle elokuva siis ei sovi. Elokuva oli omasta mielestäni loistava, ja voisin katsoa sen uudestaankin. Suosittelisin elokuvaa kuitenkin kaikille, jotka haluavat hieman naurua ja hauskuutta elämäänsä.