Hyve tarjoilee helpon ja maukkaan reseptin jouluisen herkun valmistukseen.
Ainekset viiteen annokseen:
3 dl sokeria
2 dl kermaa
250 g mascarponea
200 g piparkakkuja
Sitruunamelissaa koristeluun
– Kuori päärynät ja poista niiden siemenkodat. Ennen hauduttamista pistele päärynöihin reikiä esimerkiksi haarukalla, jotta viinin maku imeytyisi kunnolla.
– Hauduta päärynöitä sokerilla makeutetussa punaviinissä päärynän kypsyydestä riippuen noin 30min. Punaviiniä pitää olla sen verran, että päärynät peittyvät kokonaan. Tarkkaile päärynöitä koko ajan, jotta niistä tulisi sopivan pehmeitä. Voit halutessasi lisätä punaviinin joukkoon myös muutaman desilitran glögiä. (Kuva on hieman epäselvä höyryn vuoksi)
– Kun päärynät ovat valmiita, aseta ne jäähtymään esimerkiksi uunipellille. Päärynöiden jäähtyessä vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponea.
– Asettele päärynät lautaselle. Halutessasi voit lisätä hieman lientä kastikkeeksi.
– Murskaa piparkakut ja lisää annokseen.
– Lisää mascarponella maustettu kermavaahto.
– Lopuksi koristele annos sitruunamelissalla.