Aina syksyisin Suomen metsät ovat täynnä herkullisia ja terveellisiä sieniä, joista voi tehdä hienostuneita ruokia vähällä vaivalla. Tässä artikkelissa esittelen teille helpon tattirisoton reseptin.
Ainekset pieneen risottoon:
1 pieni tatti kuutioituna
40 g voita
1/4 keltasipuli
2 dl risottoriisiä
5 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
3 rkl sitruunamehua
timjamia
2 dl parmesania
– Lisää kattilaan nokare voita ja paista sienikuutioita muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen siirrä sienet sivuun.
– Laita kattilaan noin 20 g voita ja lisää joukkoon kuutioitu sipuli. Paista sipuleja hetken aikaa.
– Lisää kattilaan risottoriisi ja kuullota läpikuultaviksi.
– Lisää kanalientä ja valkoviiniä pienissä erissä niin, että riisi kiehuu koko ajan nesteessä.
– Keitä risottoa 20 minuuttia.
– Lisää sienet loppuvaiheessa.
– Mausta oman maun mukaam esimerkiksi timjamilla ja tuorepuristetulla sitruunamehulla.
– Ota kattila pois levyltä. Lisää 20 g voita ja parmesanraaste.
– Anna risoton levätä hetken aikaa.
Hyvää ruokahalua!