Ruokaa metsästä

Ruokaa metsästä

kuva

Aina syksyisin Suomen metsät ovat täynnä herkullisia ja terveellisiä sieniä, joista voi tehdä hienostuneita ruokia vähällä vaivalla. Tässä artikkelissa esittelen teille helpon tattirisoton reseptin.

Ainekset pieneen risottoon:

1 pieni tatti kuutioituna
40 g voita
1/4 keltasipuli
2 dl risottoriisiä
5 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
3 rkl sitruunamehua
timjamia
2 dl parmesania

 
IMG_4841

– Lisää kattilaan nokare voita ja paista sienikuutioita muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen siirrä sienet sivuun.

IMG_4843

– Laita kattilaan noin 20 g voita ja lisää joukkoon kuutioitu sipuli. Paista sipuleja hetken aikaa.

IMG_4845

– Lisää kattilaan risottoriisi ja kuullota läpikuultaviksi.

IMG_4847

– Lisää kanalientä ja valkoviiniä pienissä erissä niin, että riisi kiehuu  koko ajan nesteessä.

IMG_4850

– Keitä risottoa 20 minuuttia.

IMG_4855

– Lisää sienet loppuvaiheessa.

IMG_4851

– Mausta oman maun mukaam esimerkiksi timjamilla ja tuorepuristetulla sitruunamehulla.

IMG_4857

– Ota kattila pois levyltä. Lisää 20 g voita ja parmesanraaste.

IMG_4859

– Anna risoton levätä hetken aikaa.

IMG_4861

Hyvää ruokahalua!

Werner Hämäläinen

Kolmatta vuotta Hyve-lehden toiminassa mukana oleva abiturientti ja innokas purjelentäjä.