Ainekset (2 annosta)
Persikkahyydyke:
Säilykepersikkaa 250g
Liivatelehti 5kpl
Puolikas limetti
Valkosuklaapallo:
Valkosuklaa 100g
Lisukkeet:
Mascarpone 200g
Kuohukerma 1dl
Digestive-keksejä 3kpl/annos
Vadelmia
Persikkahyydyke
– Murskaa persikat ja lisää joukkoon puolikkaan limetin mehut sekä kuumennettuun vesitilkkaan liotetut liivatelehdet.
– Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa noin 3-4 tunnin ajan.
Valkosuklaakori
– Laita pakastimeen jäätymään vettä sopivissa muoteissa.
– Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja laita se pieneen muovipussiin.
– Aseta jääkimpale leivinpaperin päälle.
– Leikkaa muovipussin kulmaan pieni reikä ja pursuta suklaata jääkimpaleen päälle.
– Anna suklaan jähmettyä ja poista sitten muodostunut kori varovasti.
Annoksen kokoaminen
– Murskaa muutama Digestive keksi ja levitä ne lautaselle.
– Aseta valkosuklaakori keksimurskan päälle.
– Laita korin sisälle persikkahyydykettä.
– Aseta pallon toinen puolisko varovasti persikkahyydykettä sisältävän puoliskon päälle.
– Vatkaa kerma ja lisää siihen mascaarpone.
– Asettele vaahto lautaselle.
– Koristele annos vadelmilla.