Vadelmainen keksisuklaajäätelö
3 dl kuohukermaa
300 g turkkilaista jogurttia
4 dl kaakaotomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 levy tummaa suklaata
150 g suklaakeksejä
150 g vadelmarouhetta
Paloittele viisi riviä suklaata ja keksit karkeaksi rouheeksi sahanteräveitsellä.
Vaahdota kerma.
Sekoita turkkilainen jogurtti, kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri, lisää kermavaahto ja sekoita varovasti. Lisää joukkoon myös pieneksi paloiteltu suklaa ja vadelmarouhe.
Sulata loput kolme riviä suklaata kattilassa vesihauteessa.
Lusikoi pakastuksen kestävään astiaan kerroksittain jäätelöseos ja rouhitut keksit. Koristele jäätelön pinta sulalla suklaalla. Peitä astia kannella tai kelmulla ja pakasta ainakin yön yli.
Anna jäätelön pehmetä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.