Valkosuklaapallo persikkaytimellä

Valkosuklaapallo persikkaytimellä

Ainekset (2 annosta)

Persikkahyydyke:
Säilykepersikkaa 250g
Liivatelehti 5kpl
Puolikas limetti

Valkosuklaapallo:
Valkosuklaa 100g

Lisukkeet:
Mascarpone 200g
Kuohukerma 1dl
Digestive-keksejä 3kpl/annos
Vadelmia

Persikkahyydyke

– Murskaa persikat ja lisää joukkoon  puolikkaan limetin mehut sekä kuumennettuun vesitilkkaan liotetut liivatelehdet.

– Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa noin 3-4 tunnin ajan.

IMG_4560

 

Valkosuklaakori

– Laita pakastimeen jäätymään vettä sopivissa muoteissa.

– Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja laita se pieneen muovipussiin.

– Aseta jääkimpale leivinpaperin päälle.

IMG_4563

– Leikkaa muovipussin kulmaan pieni reikä ja pursuta suklaata jääkimpaleen päälle.

IMG_4564

– Anna suklaan jähmettyä ja poista sitten muodostunut kori varovasti.

IMG_4567

 

Annoksen kokoaminen

– Murskaa muutama Digestive keksi ja levitä ne lautaselle.

IMG_4568

– Aseta valkosuklaakori keksimurskan päälle.

IMG_4570

– Laita korin sisälle persikkahyydykettä.

IMG_4572

– Aseta pallon toinen puolisko varovasti persikkahyydykettä sisältävän puoliskon päälle.

IMG_4574

– Vatkaa kerma ja lisää siihen mascaarpone.

– Asettele vaahto lautaselle.

IMG_4576

– Koristele annos vadelmilla.

Vappupallo

Werner Hämäläinen

Kolmatta vuotta Hyve-lehden toiminassa mukana oleva abiturientti ja innokas purjelentäjä.