Hyveen kokit pääsivät jälleen vauhtiin, mutta tällä kertaa ohje tarjoillaan teille lukijoille videon sijaan kuvina. Syksyn sateiden ja pimeyden masentaessa voi lohtua hakea suussasulavasta tuplasuklaakakusta. Piristä vaikka perheesi ja ystäviesi ankeaa arkea tai pyöräytä tämä herkku syysloman kunniaksi!
Ainekset:
Pohja
Digestivekeksejä 175 g
Sulatettua voita ½ dl
Suklaatäyte
Tumma suklaa 170 g
Liivatelehti 5 kpl
Vahva kahvi ½ dl
Kuohukerma 2 dl
Maustamaton jogurtti 2 dl
Sokeri 1½ dl
Vanilliinisokeri 2 tl
Valkosuklaatäyte
Valkosuklaa 170 g
Liivatelehti 5 kpl
Vesi ½ dl
Kuohukerma 2 dl
Maustamaton jogurtti 2 dl
Sokeri 1½ dl
Vaniljasokeri 2 tl
Koristelu
Tumma suklaa 200g (suositus)
tai
Hedelmiä niin paljon kuin haluaa laittaa
Pohjan valmistaminen
– Vuoraa halkaisijaltaan noin 22-24 cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
– Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
– Kaada seos vuokaan ja taputtele se tasaiseksi.
– Laita vuoka jääkaappiin jäähtymään.
Suklaatäytteen valmistaminen
– Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa.
– Laita kahvi tippumaan. Tavallinen kahvi käy, mutta esimerkiksi espresso antaa kakulle paremman maun.
– Laita liivatelehdet likoamaan viideksi minuutiksi
– Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
– Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
– Lisää sulatettu suklaa jogurttiin ja sekoita.
– Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin.
– Kaada liivatekahvi jogurtti-suklaaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
– Lisää vaahdotettu kerma seoksen joukkoon huolellisesti mutta varovasti sekoittamalla, ettei vaahdon rakenne rikkoudu.
– Kaada seos vuokaan ja laita se jääkaappiin jäähtymään.
– Seoksen tulisi levitä tasiasesti.
Valkosuklaatäytteen valmistaminen
– Valkosuklaatäyte tehdään samalla tavalla kuin suklaatäyte, mutta kahvin sijaan käytetään vettä ja tumma suklaa vaihdetaan valkosuklaaseen.
– Kun täyte on valmis, kaada se lusikan kautta, ettei alempi kerros rikkoonnu.
Suklaakoristeiden tekeminen
– Sulata suklaa, ja kun se on jäähtynyt, valuta se muovipussiin. Leikkaa pussinkulmasta pieni pala pois ja muotoile koristeet leivinpaperille samalla tavalla, kuin pipareitakin koristellaan.
– Kooltaan koristeet kannattaa tehdä leveydeltään noin 2-3 senttisiksi ja pituudeltaan noin sentin korkeammiksi kuin kakku. Muotoilun jälkeen koristeet jähmetetään kylmässä.
– Kakun päälle voi tehdä myös isompia ja mielikuvituksellisia koristeita.
– Kun kakku on hyytynyt yön yli, voit irrottaa sen vuoasta ja lisätä siihen koristeet.