Ykkösenä Tuusulan lukiossa

Ykkösenä Tuusulan lukiossa

Jokaista ykköstä varmasti jännitti lukion alku. Sitä miettii, miten uusi koulu ja ihmiset eroavat entisistä. Lukioon siirtyminen on muutoksen aikaa, kuitenkin erittäin positiivisella tavalla. 

Lukio on tuonut minulle uusia ystäviä ja antanut motivaatiota koulunkäyntiin. Erityisesti uusien ystävien hankkiminen mietityttää monia, mutta useimmiten sekin sujuu hienosti.

Yläasteella pelotellaan lukiolla liikaa. Tehtävä- ja työmäärä kuitenkin kasvavat, mutta jaksossa aineita on vähemmän. Yläasteella kaikki etsivät vielä omaa paikkaansa ja itseään, mikä usein aiheuttaa yhteentörmäyksiä oppilaiden välillä. On mielenkiintoista huomata, kuinka paljon voi ihminen yhden kesän aikana muuttua. Lukion työrauha on aivan omaa luokkaansa, kun kaikki keskittyvät siihen, mihin pitääkin. Välillä jopa opettajatkin ihmettelevät hiljaisuutta. Toki alussa kaikkia jännittää, kun luokassa on paljo uusia tuttavuuksia eikä oma vanha paras kaveri ole enää välttämättä tukemassa. Ajan myötä lukio on normalisoitunut ja pientä puheensorinaakin on alkanut kuulumaan. 

Erityisesti kuvataidelinjan tunnit ovat auttaneet jaksamaan opinnoissa. Tietokoneella opiskelu on raskasta, joten on mukavaa työskennellä välillä kynällä ja paperilla. Kuulun niihin, joille tietokoneella opiskelu on haastavaa. Muutos tässäkin on toiselle asteelle tultaessa suuri. 

Monion positiivinen ilmapiiri antaa motivaatiota opiskella ja tulla kouluun päivittäin. Hyppytunteihin on vielä totuttelemista, mutta eiköhän se siitä.

Anna Mikola