Miksi halusit meille töihin, Heini?

Miksi halusit meille töihin, Heini?

Monioon on tullut uusi musiikinopettaja Heini Ertolahti. Heini asuu itsekin Tuusulassa, ja kesäloman aikana hän törmäsi ilmoitukseen, jossa kerrottiin Hyrylän toimipisteen etsivän uutta musiikinopettajaa. Opettajahaastattelussa pääsemme tutustumaan Ertolahteen syvemmin. 

Haastattelun yhteydessä kysyin Heiniltä, miten hän päätyi juuri Tuusulan lukioon. 

“Musalinja kiinnosti, kaikki uudet hienoudet, ja tiesin heti, että haluan hakea ilmoituksen nähtyäni”, toteaa Heini. 

Miksi pidät työstäsi? 

“Mähän oon onnekas, että mun harrastuksesta, jonka oon jo todella pienenä aloittanut, on tullut mun työ”

“Tämä työ on mun intohimo ja tykkään monipuolisuudesta ja siitä, että saan nuorten kanssa tehdä töitä.”

Lisäksi Heini mainitsi pitävänsä siitä, että opettaessaan hän pääsee itsekin oppimaan jotain uutta. Se on hänen mielestään parasta. Jo kolmivuotiaana Heini aloitti musiikkiuransa soittamalla erilaisia soittimia. 

Kysyin Ertolahdelta kolme asiaa hänestä, joita muut eivät tiedä. “Oon intohimoinen penkkiurheilija ja seuraan tiiviisti jalkapalloa”, toteaa Heini. Heini paljasti myös hieman erikoisemman faktan ajokokeestaan. “En päässyt inssiä ekalla kerralla läpi, koska ajoin vastaantulijan kaistalla”

Heini unelmoi jo pienenä opettajan ammatista, mutta silloin hän haaveili olevansa ala-asteen opettaja. Tosin silloinkin hänen mielessään oli musiikkilinja, eli musiikin opettaminen on aina ollut lähellä hänen sydäntään. 

Miten päädyit opiskelemaan alaasi?

“Aloitin jo nuorena musiikin harrastamisen, nelivuotiaana pianonsoiton, ja ala-asteella aloin säveltämään. Lukiossa sitten pääsin olemaan sinfoniaorkesterin solistina ja tein muutenkin paljon musiikkiin liittyviä juttuja. Aloin myöhemmin pohtimaan, tuleeko intohimostani liian arkista, ja pohdin hakevani johonkin muualle.”

Heini kuitenkin sanoi saaneensa paljon kannustusta ja rohkaisua pianonsoitto-opettajiltaan. Kannustuksen ja rohkaisun myötä Heini haki Sibelius-Akatemiaan.

Lopuksi kysyin Heinin mielipidettä Moniosta. Moniota Heini kuvailee muun muassa valoisaksi ja avaraksi. Hän sanoi: “On aika huikeaa, että pääsee hienojen laitteiden kanssa tekemään töitä ja oppimaan niistä”. 

Milja Törnström