Hyrylän toimipisteelle tehtiin esittelyvideo

Hyrylän toimipisteelle tehtiin esittelyvideo

Torstaina 12.9.2024 kuvattiin Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen esittelyvideota Moniossa. Kuvauksista vastasi Wanda Videonet -yhdistys. Kuvauksiin osallistui Tuusulan lukion opiskelijoita ja henkilökuntaa. Videoon kuvattiin haastatteluja esimerkiksi opettajilta ja koulun toimintaan osallistuvilta oppilailta. Lisäksi video sisältää Monion esittelyä painottuen lukion toimintaan. Kameran taakse pääsi työskentelemään myös koulun av-tiimiläisiä. 

Rasmus Mäntymaa ohjasi ja käsikirjoitti videon. Kysyin hänen fiiliksiään kuvauspäivästä.

Mäntymaa kertoi, että hänen mielestään kuvauspäivän järjestäminen oli kivaa. Hän on ohjannut paljon muutakin, kuten elokuvia ja musiikkivideoita, joten tällainen toiminta alkaa olemaan hänelle rutiinia. Mäntymaa kertoi myös pienistä haasteista. Näitä olivat tekniikka, rekvisiitta, sääolosuhteet ja henkilöt. Kuitenkin suurimmalla osalla opettajista ja oppilaista on kaikilla on omat aikataulunsa, joihin kuvaukset piti sovittaa. Piti yrittää olla myös hieman huomaamaton, koska kuvaukset järjestettiin koulupäivän aikana. Videon kuvaamisesta jäi oikein hyvä mieli, ja Mäntymaa kertoi olevansa iloisesti yllättynyt kaikkien oppilaiden mukaan lähtemisestä.

Kysyin myös, miten tällainen esittelyvideo sai alkunsa. Mäntymaa kertoi, että videon kuvaaminen sai alkunsa hänen ja Tuusulan lukion rehtorin Seppo Kärpäsen keskustelusta. Videon ajatuksena on yhteishakujen aikana tiivistää Monio muutaman minuutin videoon. Videossa käydään läpi opettajien näkemyksiä ja oppilaiden fiiliksiä, kuitenkin niin, että video säilyy kompaktina. Videota näytetään esimerkiksi yläkouluissa, lukion esittelytilaisuuksissa. 

Camilla Närhi